Spreekuur - de podcast

Hoe kunnen we huisartsenzorg de komende decennia zo inrichten dat patiënten ook in de toekomst krijgen wat ze nodig hebben? Voor de Patiëntenfederatie vroeg Robin de Wever aan huisartspatiënten wat zij belangrijk vinden in de huisartsenzorg en wat huisartsen hiervan vinden. Je hoort het in een podcast van drie afleveringen.

Huisartspatiënten delen hun ervaringen en huisartsen Derkelien Valkman en Hugo Hardeman reflecteren hierop. Ze bieden zo een inkijkje in de dagelijkse dokterspraktijk: in hun werkzaamheden en afwegingen die de patiënt in de spreekkamer niet altijd mee krijgt. We kunnen van alles verwachten en wensen van onze huisarts, maar hoe is het eigenlijk om op de stoel van de dokter te zitten?

Luister ‘Spreekuur - de podcast’ hieronder of in Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en elke andere podcast-app.'


Aflevering 1

Onze huisartsen behoren tot de beste ter wereld. Maar ze zijn soms wel gehaast. Waar zijn ze zo druk mee? En hoe lukt het ze om toch oog te houden voor mensen die extra zorg nodig hebben?Aflevering 2

Wat als je het niet met de huisarts eens bent? Stel: je weet zeker dat je doorverwezen moet worden, maar hij of zij vindt dat niet nodig. Moet je dan assertief zijn? En hoe maakt de dokter eigenlijk zijn of haar afwegingen?Aflevering 3

De wereld van de huisartsen gaat veranderen. Zitten ze straks vooral te videobellen? Of komt echte vernieuwing uit een andere hoek? Wat vinden patiënten ook straks nog steeds belangrijk?

Meer informatie over huisartsenzorg vind je op www.patientenfederatie.nl/huisartsenzorg